“Alle med hytte og med behov for skikkelig strøm bør vurdere en slik løsning”

Play Video
Sjur A. L. Haram
Oslo Norway

Viktige grunner til at jeg har anskaffet meg et SoWin kabinett til hytta: (Haram jobber til vanlig som takstmann, og har taksert mange hus- og hytter.)

  • Jeg liker designet, og skapet virker solid.
  • Jeg bidrar med dette i det grønne skiftet, ved ombruk av kasserte elbilbatterier og ved at jeg kan produsere fornybar energi.
  • Jeg har aldri vært fan av løsninger med solcellepaneler på fasader og på tak. Foruten at det estetiske ofte blir utfordret, så kan solcellepaneler gjøre det vanskeligere å foreta vedlikehold av fasader og tak.
  • Hytta har begrenset plass inne, og jeg vil ikke at batteribank, laderegulator, inverter og kabler mellom disse skal oppta plass eller synes innendørs.
  • Nå kan alt dette utstyret være samlet inne i et skap som kan stå ute, og dette syns jeg er en genial løsning. Alle med offgrid hytter og behov for skikkelig strøm på hytta bør faktisk vurdere en slik løsning.

Risikoen for brann i oppladbare og energirike elbil batterier er det mange som kanskje ikke tenker mye over. Sannsynligheten for at en brann oppstår i batteripakken er veldig liten, men konsekvensen er stor. Slike branner lar seg vanskelig slukke. Hvis batteripakken i tillegg står lagret innendørs i hus og hytter, blir konsekvensen av brann mye større. Derfor vil det å ha batteripakken samlet i et frittstående energi-skap som står utendørs, og gjerne litt unna hus- eller hytteveggen, gi økt brannsikkerhet. Med vennlig hilsen Siv.ing & takstmann Sjur A. Lindheim Haram

SoWin kabinettet inneholder 5 kW inverter, batterikapasitet 20 kWt med varmefolie, solcelle regulatorer MPPT, 4 G kommunikasjon, sikringsskap og nødvendige koblinger. Alt dette ferdig og komplett koblet og montert på fabrikk.
Kunden murte opp sokkel for å få en plan flate pga ujevnt underlag og komme litt over bakken. Et råd fra Sowin så ble det lagt inn et rør for kabel inn tinn til hytta.
Kunden hadde før sokkel ble laget vurder hvor på tomten det var de beste solforholdene, samtidig som han ønsket at det var et stykke fra hytta.
Etter samtale med Sowin bestemte kunden seg for å øke antall solcellepaneler ved bruk av et stativ med to solcellepaneler. Dette tegnet han i sin plan for sette opp en ny sokkel eller en liten platting, også med tanke på solforholdene.